Látnivalók helyben és a környéken

LátnivalókA háztól szép kirándulást tehetnek az Apátsági templomhoz, ahol a jó akusztikát kihasználva koncerteket, hangversenyeket tartanak. A Bélkő tetejéről a tág panorámában gyönyörködhetnek, vagy rövid séta után a Lóci forrás hűs vizéből frissíthetik fel magukat. A városban, a háztól negyed órányi járásra található a mini Vidámpark, a gyermekek örömére.

A szállástól gépkocsival szűk félórányira van az út Egerbe, de a város vonattal is megközelíthető. Eger számtalan történelmi látnivalóval, váltakozó szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket. Néhány híres látnivaló: a Bazilika, a török időket idéző minaret és az egriek hősiességét bemutató Dobó István Vár a Vármúzeummal. Ha kedve támad látogassa meg a gyógyvizéről is híres élményfürdőt!
Egertől csak néhány kilométerre van Egerszalók, érdemes megmártózni a közkedvelt gyógyfürdő simogatóan meleg vizében.

Bélapátfalvától az országúton Ózd irányába haladva kellemes kiránduláson ismerkedhet meg a méltán híres szilvásváradi pisztrángos Szalajka-völgy ezernyi látnivalójával. (Turista úton a hegyen át is elérhető.) Itt található a lovas stadion, és kis-vonattal megközelíthető a csodás Fátyol vízesés. Napját megkoronázhatja egy finom pisztrángvacsorával, a Szalajka völgy számos étteremmel várja a kirándulókat.